Помогнете на Вашия организъм да бъде по-силен през зимата

здраве през есента

Полезни съвети за есенно-зимния сезон

здраве през есентаЕсенно-зимният сезон винаги ни поставя пред предизвикателството как да се предпазим от обичайните за него настинка, кашлица, хрема и т.н. За да останем в добро здраве, е необходимо да се погрижим и за лигавицата на дихателните пътища, която в противен случай се превръща в лесен вход за вирусни и бактериални инфекции. Ето някои простички правила за това, които биха ни помогнали.

 

Прочетете повече
здрави през есента

Защита от грип и вируси в есенно-зимния сезон

здраве за семейството

Имунната система е комплекс от защитно-приспособителни реакции на организма, чиято цел е да опазят вътрешното ни равновесно състояние, независимо от непрекъснатото ни взаимодействие с околната среда. Начинът на живот и изборите, които правим в ежедневието, имат отношение към по-доброто функциониране на организма и на имунната система.

 

Какво можем да направим в подкрепа на имунитета през есенно-зимния сезон?

Прочетете повече
момиче

Температура, втрисане, мускулни болки, главоболие...Как да разпознаем грипно състояние?

Понякога се наблюдава тенденция да се приравняват грип и грипно състояние, мислейки, че те представляват едно и също заболяване. Но в действителност това са две различни патологии. Те нито имат едни и същи причинители, нито еднаква продължителност, а сходни симптоми, но с по-нисък интензитет при грипното състояние. Да се научим да правим разлика, за да ги лекуваме по-добре.  

Прочетете повече
хомеопатия

Хомеопатия, за да се лекувате по различен начин

Хомеопатията е лечебен метод, почитащ и уважаващ Вашето тяло. Тя се грижи за Вашите естествени защитни сили, за да Ви помогне да се чувствате добре през цялата зима. 

 

Прочетете повече