Хомеопатия, за да се лекувате по различен начин

Съдържание

Хомеопатията е лечебен метод, почитащ и уважаващ Вашето тяло. Тя се грижи за Вашите естествени защитни сили, за да Ви помогне да се чувствате добре през цялата зима. 

 

Content
texte

хомеопатияКак имунната система се защитава от вирусите, причиняващи грипното състояние? 

Имунната система е нашето средство за защита срещу болести, които са причинени от вируси, бактерии или други патогенни агенти (гъбички, паразити...). Тя се състои от система от комплексни взаимодействия, включваща много органи, както и различни видове клетки и вещества. 

Още щом агресорът достигне  до естествените защитни бариери на организма, като например кожата или лигавиците, имунната система реагира.

Тя включва двойна стратегия:

  • Първата линия на защита е естествената имунна система на организма, наричана още вродена имунна система. Тя е активна още при раждането. Съставена е от макрофаги и бели кръвни клетки.
  • Втората линия на защита е адаптивната имунна система, известна още като придобита имунна система. Тя се развива и усъвършенства през целия живот. В нея участват други клетки, които поемат щафетата:   

-B-лимфоцити, произвеждащи антитела и протеини, способни да унищожат патогена.
-Т-лимфоцити,  унищожаващи директно нападателя.

Някои от тези клетки имат памет и са в състояние да разпознаят нападател, който вече е причинил инфекция, и съответно да се борят с него по-бързо при едно ново нахлуване в организма. 

имунитет
здраве през есента

Полезни съвети за есенно-зимния сезон

Есенно-зимният сезон винаги ни поставя пред предизвикателството как да се предпазим от обичайните за него настинка, кашлица, хрема и т.н. За да останем в добро здраве, е необходимо да се погрижим и за лигавицата на дихателните пътища, която в противен случай се превръща в лесен вход за вирусни и бактериални инфекции.

Прочетете повече