Често задавани въпроси :
За да научите всичко за Осцилококцинум

+ -
Question
Осцилококцинум® може ли да се приема от деца?

Réponse

Да, Осцилококцинум® може да се приема от цялото семейство, даже и от малки деца. Поради риск от задавяне при деца под 1 година разтворете цялото съдържание на дозата в малко вода преди прием. Прочетете повече

+ -
Question
Може ли да взимам Осцилококцинум®, когато съм бременна?

Réponse

Отчитайки високата степен на разреждане, Осцилококцинум® може да се приема по време на бременността. Преди употреба прочетете цялата листовка и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.

+ -
Question
Може ли да приемам Осцилококцинум®, когато кърмя?

Réponse

Отчитайки високата степен на разреждане, Осцилококцинум® може да се приема по време на кърмене. Преди употреба прочетете цялата листовка и се консултирайте с Вашия лекар или фармацевт.

+ -
Question
Осцилококцинум® може ли да се използва при грипни състояния?

Réponse

Да, Осцилококцинум® е хомеопатичен лекарствен продукт, традиционно използван при лечението на грипни състояния в начален и клиничен стадий, протичащи с температура, втрисане, мускулни болки.

+ -
Question
Осцилококцинум® може ли да замести сезонната противогрипна ваксина?

Réponse

Не, Осцилококцинум® е хомеопатичен лекарствен продукт, традиционно използван при лечението на грипни състояния в начален и клиничен стадий, протичащи с температура, втрисане, мускулни болки.. Той не може да замени сезонната противогрипна ваксина. 

+ -
Question
Може ли да разтварям Осцилококцинум®?

Réponse

Да, при деца под 1 година, а също и при възрастни, може да разтворите цялото съдържание на дозата в малко вода преди прием.

+ -
Question
Каква е дозировката на Осцилококцинум®?

Réponse

Още при първите симптоми на грип вземете 1 доза възможно най-скоро. Повторете от 2 до 3 пъти през интервал от 6 часа. При изявена клинична картина приемайте по 1 доза 2 пъти дневно (сутрин и вечер) в продължение на 1 до 3 дни. Ако симптомите продължат повече от 3 дни, консултирайте се с Вашия лекар.

+ -
Question
Осцилококцинум® ново лекарство ли е?

Réponse

Не, Осцилококцинум® се продава в аптеките в България повече от 20 години, а във Франция повече от 50 години. 

здраве през есента

Полезни съвети за есенно-зимния сезон

Есенно-зимният сезон винаги ни поставя пред предизвикателството как да се предпазим от обичайните за него настинка, кашлица, хрема и т.н. За да останем в добро здраве, е необходимо да се погрижим и за лигавицата на дихателните пътища, която в противен случай се превръща в лесен вход за вирусни и бактериални инфекции.

Прочетете повече
здрави през есента

Защита от грип и вируси в есенно-зимния сезон

Имунната система е комплекс от защитно-приспособителни реакции на организма, чиято цел е да опазят вътрешното ни равновесно състояние, независимо от непрекъснатото ни взаимодействие с околната среда.

Прочетете повече