Хомеопатия, за да се лекувате по различен начин

Съдържание

Хомеопатията е лечебен метод, почитащ и уважаващ Вашето тяло. Тя се грижи за Вашите естествени защитни сили, за да Ви помогне да се чувствате добре през цялата зима. 

 

Content
texte

хомеопатияКак имунната система се защитава от вирусите, причиняващи грипното състояние? 

Имунната система е нашето средство за защита срещу болести, които са причинени от вируси, бактерии или други патогенни агенти (гъбички, паразити...). Тя се състои от система от комплексни взаимодействия, включваща много органи, както и различни видове клетки и вещества. 

Още щом агресорът достигне  до естествените защитни бариери на организма, като например кожата или лигавиците, имунната система реагира.

Тя включва двойна стратегия:

  • Първата линия на защита е естествената имунна система на организма, наричана още вродена имунна система. Тя е активна още при раждането. Съставена е от макрофаги и бели кръвни клетки.
  • Втората линия на защита е адаптивната имунна система, известна още като придобита имунна система. Тя се развива и усъвършенства през целия живот. В нея участват други клетки, които поемат щафетата:   

-B-лимфоцити, произвеждащи антитела и протеини, способни да унищожат патогена.
-Т-лимфоцити,  унищожаващи директно нападателя.

Някои от тези клетки имат памет и са в състояние да разпознаят нападател, който вече е причинил инфекция, и съответно да се борят с него по-бързо при едно ново нахлуване в организма. 

Image
имунитет

Температура, втрисане, мускулни болки, главоболие...Как да разпознаем грипно състояние?

Понякога се наблюдава тенденция да се приравняват грип и грипно състояние, мислейки, че те представляват едно и също заболяване. Но в действителност това са две различни патологии. Прочетете повече
Image
Често задавани въпроси:
FAQ

Осцилококцинум® може ли да се приема от деца?

Да, Осцилококцинум® може да се приема от цялото семейство, даже и от малки деца. Поради риск от задавяне при деца под 1 година разтворете цялото съдържание на дозата в малко вода преди прием. Прочетете повече